Two worlds

Two worlds
In het Nederlands ‘ twee werelden’ dat klinkt gewoon anders.

Ik ben echt westers toch al redelijk veranderd maar ik zal nooit echt iets begrijpen van een derde wereld land want dat is Brazilië wel degelijk. Onder ontwikkeld, hoog geboorte cijfer en armoedig.  Om de haverklap hoor ik dat mensen worden  beroofd door bedreiging van hun leven. 
Nederland rijk, goede scholing, alles goed georganiseerd. Als je in Nederland vraagt ; hoe gaat het met je? Is het antwoord: druk.” Werk, christen voegen er kerk aan toe. Maar hier in Brazilië zijn mensen bezig met overleven. En dat is niet iedereen maar de meeste mensen wel. Soms voel ik me alleen en onbegrepen. Niks is het zelfde hier in Brazilië. De logica ontbreekt, mensen gaan confrontaties uit de weg. Zeggen ja, maar willen niet kwetsen, bedoelen nee. Je kan dus niet echt vertrouwen op wat mensen zeggen. De mensen die me echt goed kennen weten dat ik van duidelijkheid hou. Moeilijk soms. Maar dan herinner ik me dat ik hier ben om Gods werk te doen. Want het leven is kort en tijdelijk. 


Niks in het leven is makkelijk gekomen voor mij persoonlijk. Het is nog altijd een strijd. Maar gelukkig door mijn ontmoeting met Jezus hoef ik niet meer te vechten om te overleven. En dat gun ik een ieder. Vooral de tieners en andere mensen die hier in Brazilië op straat leven. Uitzichtloos wachtend tot de dood ze komt halen. Zo leefde ik ook eens, hartzeer verzachten met drank en drugs, denkend dat je de realiteit kan ontvluchten. 
Het kan anders.. ik ervaar het in alles. Zelfs nu ik ver weg ben van het vertrouwde maar oh zo leeg leventje dat ik leidde in Nederland. Zijn we niet allemaal op zoek naar de zin of doel van je bestaan? Ik zoek niet langer meer. 


Ik hou van mijn familie en vrienden. Ik mis jullie. En ik ben dankbaar dat ik eind van dit jaar met mijn a.s. man weer op vakantie naar Nederland kan. Het is elk jaar weer een verrassing of ik weer kan genieten van mijn eigen land, cultuur, mijn lieve familie, vrienden en eten. 


Lieve mensen tot blogs. 

16 thoughts on “Two worlds

 1. Lees ze altijd lieve Becca , laat niet altijd meer ‘n reply achter omdat je wel weet hoe trots ik op je ben ondanks dat ik atheïst ben , weet ik hoe belangrijk je werk voor jou en daarmee voor al die minder bedeelden is … denk dikwijls aan je , je moet het maar op kunnen brengen …. en dát kun je …. Luv ya

 2. Wauw…Zo als jij dit beschrijft?. Ik kan je helemaal volgen. Wat een contrast nietwaar?? Maar je houdt je steeds maar weer staande ?. Hou van je?

 3. Lief nichtje van me! We kunnen meelezen hoe jij je – ondanks alle tegenslagen etc. – staande weet te houden. Met alle andere die jou ook met liefde (van onze lieve Heer) helpen om het vol te houden.

  Je vertrouwen in Hem én degenen om jou heen zullen je helpen je doelen te verwezenlijken. Hoe groot(s) of klein ook …

  Liefs,

  Isaac ❤

 4. Heerlijk je verhalen te lezen, lieve Rebec! Ook wel heftig, natuurlijk. Mis jou ook en houd van je! Heel veel liefs, Daan?

 5. Lieve nicht zover weg en zo dichtbij.
  Wat begrijp ik jou goed,maar wat een stap om dit vanuit je hart te gaan doen.
  Wat ben ik ape trots dat jij mijn nicht bent.
  Alles achtergelaten om jou missie te volbrengen met hart en ziel.
  Ik doe je het niet na.
  Dikke kus van mij voor jou / jullie en de mensen in Brazilië.

 6. Lieve Rebecca, wat een dappere vrouw ben jij, steeds maar weer, je houdt vol en God doet de rest. Voel zoveel respect voor jou, het team, maar bovenal veel liefde. God bless you all and the work you are doing there. In my heart and prayers, always xx

  Wens jou alvast een geweldige, fijne, gezegende tijd met jouw a.s. man en familie in Nederland!

  liefs, Mylene

 7. Ik heb het zo vaak gezegd maar het is echt zo bijzonder wat je doet daar en bemoedigend ook! Ik kan niet 123 nr Brazil of welk land dan ook waar zo’n armoedige ontwikkeling is maar ik kan wel hier kijken naar onze leefsituatie en beseffen elke dag hoe gezegend wij zijn! Jouw leven is een getuigenis dat Jesus leeft en dat als je je leven instapt met Hem jouw toekomst groter en hoe zeg je dat en helderder…ach engels is mooier; your future is brighter than your past!!! En dan heb je ook nog zon geweldige man gekregen… !! Bless you Bec en ik zie uit nr jullie komst hier in The Netherlands!!❤️

 8. Lieve schat, wat schrijf je dat mooi en recht uit je hart. Ben zo trots op je, op wie je bent en wat je doet en dat ik vriendin mag zijn in dit leven!! Je komt van ver Rebec, maar je doet het allemaal maar wel, je prachtige werk, de liefde voor de minst bevoorrechtigden. Je hebt een groot hart en je deelt het graag. Hoe verschrikkelijk je soms ook de behoefte hebt om even die momenten voor jezelf te nemen, je staat klaar voor anderen en geeft wat je hebt en wat je kan om het beter, ook al is het maar iets, te maken voor de verdwaalde zielen op straat, in de gevangenis of waar dan ook. Je bent een mooi mens Rebec! En ik hou van je!! ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *