Bevoorrecht

Ben alweer 3,5 jaar in Brazilië. Iedereen zegt het maar wat gaat de tijd hard.
Het eerste semester zit erop we hebben alle 3 diploma uitreikingen weer gehad. Een hoop jongeren die vast zitten voor moord zaten bij mij in de Engelse les. Diego deze naam verzin ik maar even om privacy redenen. Toen hij 4 jaar was is hij door zijn moeder als prostitué verkocht. Ze had geld nodig. Deze jongen is er zo door gebroken geraakt dat hij uiteindelijk een zoon van een politieagent vermoord heeft. Hij is zijn leven niet meer zeker. Ook in de gevangenis is het gevaarlijk voor hem. Maar hij heeft zijn diploma basis Engels gehaald iets om trots op te zijn. Als je opgegroeid bent met t idee dat je niks waard bent dan is dat heel wat. Ik vertel dit verhaal zodat jullie ook een beetje meekrijgen in wat voor realiteit deze jongens leven. Ik mag via de Engelse lessen ook hen bemoedigen met dat je andere keuzes kan maken en dat ze daar HULP bij kunnen krijgen.
Persoonlijke dingen:
eind september ga ik trouwen voor de wet met Claudino. Na veel angsten, twijfels en gebed hebben we de knoop door gehakt. Beiden zijn we bedrogen en verlaten door onze exen maar nu durven we het aan want met onze God is alles mogelijk. Vergeven, vergeten zelfs en op naar een nieuw leven samen.
Mijn leven op de basis blijft moeilijk culturele dingen maar ook dingen waar ik echt niet achter sta. Ouderwetse gedachte, waarschijnlijk helpt mijn achtergrond ook niet mee maar daar ben ik mij bewust van. Begrijp me niet verkeerd ik leer een hoop. En mijn weg of manier van denken is niet de enige weg. Een stukje onderwerping aan regels is echt goed voor mij. Ik ben nog steeds erg toegewijd aan het werk wat ik doe. De onvoorwaardelijke liefde van God laten zien aan de jongeren, mensen die door de maatschappij zo afgewezen zijn. Ik ben bevoorrecht om dit werk te doen.
Ons huwelijk gaan we hier niet vieren om niet alleen financiële redenen maar omdat we denken dat het leuker is om een kleine ‘ get together ‘ te hebben in Nederland. Daar waar mijn steun vandaan komt.
Lieve mensen tot blogs

40 thoughts on “Bevoorrecht

 1. Geweldig jouw commitment naar de jongeren die Vader op jouw weg leidt. En jouw trouw naar Hem.

  Gefeliciteerd dat jullie geen trouwen. 🙏🙏🙏

  Groetjes uit Zwolle.

  P.s. vroeg mij laatst nog af en nu zag ik “toevallig” jouw blog- bericht op FB

  1. Van harte met alle zegeningen. En natuurlijk met je a.s huwelijk. Wat een plan heeft Vader voor jou. We wensen je God’s rijke zegen toe kanjer. Johan en Sylvia Poterman.

 2. Dag nona Manis, geweldig dat je dit nieuws met ons deelt. Veel Zegen en vreugde toegebeden. Paz do Senhor !

 3. Wouwww wat super vooral die jongen die zijn diploma heeft gehaald Engels . Vooral de achtergrond verhaal . En natuurlijk dat je gaat trouwen dat je de stap gaat nemen . Ik weet daarin jouw achtergrond daarom vind ik t zo gaaf . God is echt een God die geneest die goed is en die t beste met ons voor heeft . Dikke kus 😘🙏🏼

 4. Wat dapper van je hetgeen je ondernomen hebt. Ik ben blij voor de dingen die je bereikt hebt. En heel veel succes wanneer jullie gaan trouwen.

  Blessings

  Igmar

 5. Leuk! Ik kom zeker op je feestje kleine Haas! Enneuh… Je bent een kanjer in je werk en als mens!!! Liefs. X

 6. Super gefeliciteerd dat jullie gaan trouwen ,je hebt het verdient om gelukkig te zijn.geniet van alles wat je doet ,
  Heel veel succes meid 😘😘😘

 7. Heel bijzonder hoe jouw leven jou heeft gevormd. En hoe jij jouw bestemming in Brazilië ( eigenlijk met jouw Zendingswerk) hebt bereikt. Opkomen voor de zwakkeren hebt jij altijd al gedaan, maar wat je nu doet stijgt boven mijn verwachtingen 😘. En jouw beloning om dit samen te doen met Claudino is een groot kado, ook voor ons🙏. Probeer beetje bij beetje een bundel te maken van al jullie ervaringen, want weet zeker dat het voor velen een bemoediging zal zijn. Zoals je wel weet, we zijn trots op jou en blijf dicht bij De Heer wandelen schat. 💖💋💋

 8. O lieve Rebecca, ben zo blij dat jullie hebben besloten om in het huwelijksbootje te stappen en je weet dat God jullie leidsman is. Die grote zekerheid heb je! Alvast van harte en we keep in touch ! xxx

 9. Wat knap dat “Diego” zijn diploma Engels heeeft gehaald en dat jullie hem daarmee hebben kunnen helpen. Heftig wat die kinderen en jongeren daar hebben meegemaakt en zo fijn dat jullie daar zijn om ze kracht en steun te geven. En wat prachtig dat jij nu ook je steun en toeverlaat en liefde hebt gevonden in Claudino en dat jullie straks een plekje voor jullie zelf hebben!

 10. Wat fijn dat jullie gaan trouwen!
  En zo mooi om te lezen dat je Diego en anderen zo goed kunt helpen. Dat ze inzien dat ze zelf keuzes kunnen maken en dat ze waardevol zijn❤️
  God is goed🙌

 11. Je bent een geweldig mens en verdient alle goede dingen die op je pad gekomen zijn. Dikke knuf 🤗

 12. Mijn zusje gaat trouwen!🙌🏼 Met een lieve zorgzame God vrezende man trots op je/jullie
  Weet je wel😘

 13. Mooi verhaal om te lezen dat je met je Engelse les deze jongeren ook laat zien dat ze andere keuzes kunnen maken.

  En ontzettend leuk bericht dat jullie gaan trouwen!

 14. Hallo lieve mooie sterke Rebecca,
  wat mooi dat je met dit moeilijke, en niet ongevaarlijke werk ook je geluk hebt gevonden in Brazilie bij Claudino. Wij wensen jullie veel liefde, geluk en gezondheid toe…en mettertijd kunnen we hier misschien een feestje bijwonen.
  Liefs, Pim en Ellen

 15. Dat is mooi nieuws, gefeliciteerd! Ik hoop jullie persoonlijk te kunnen feliciteren wanneer jullie in Nederland zijn. Dikke kus en knuf.

 16. Hallo Rebecca, leuk bericht dat je je gelijk span in Claudino hebt gevonden en met hem gaat trouwen. Gods rijke zegen voor jullie toekomst en met je missie. Lieve groet, Paula

 17. Geweldig om je blog te lezen! Heel bijzonder hoe God bij jou is en je iedere dag weer Zijn kracht geeft om dit te kunnen doen. Heb superveel respect voor je!
  En supertof ook dat jullie samen de stap nemen om te trouwen. God heeft grootse plannen voor jullie en zal jullie overvloedig zegenen; met Hem gaan jullie een hoopvolle toekomst tegemoet :-)! Heel veel zegen bij alles wat je doet! Knuf

 18. Hej lieverd, weer prachtig geschreven. Vol liefde en passie. En vol goede moed en kracht verder. You know the way!
  Mooi dat jullie je liefde laten bezegelen door de trouwgelofte. Een groeiproces voor jullie beiden. Liefde overwint alles! Geloof, hoop en liefde…..en God maakt het compleet. Veel geluk! X

 19. Lieve Rebecca, ik ben erg trots op jou, nu ga jij spoedig trouwen, wees gezegend in alles wat jullie doen in Zijn naam, hou de Heer vast, alles kom goed, dicht bij Hem schuilen, erg veel liefs en God zegen, Arina

 20. Gefeliciteerd met jullie boor genomen huwelijk. Wij zijn blij voor jullie. En we hopen jullie gauw weer te zien. Jullie doen daar prachtig werk samen. Wij zijn trots op jullie. Pa en tante Roos 😘😘👍🏽

 21. Ik ben zo erg niet normaal ongelooflijk trots op jou! Claudino mag trots zijn op zon knappe vrouw naast zijn zijde xxxxx

 22. Gefeliciteerd allebei. Rebecca wat mooi en dat God jullie helpt en vertrouwen geeft. Hij zegene jullie allebei! 😘😘

 23. Hey Rebecca! Via via kom ik op je site terecht. Wat gaaf zeg om over je avonturen te lezen! En wat geweldig dat je gaat trouwen eind september! Ik wens je alle geluk vd wereld… en inderdaad een plekje voor jezelf, buiten de base, is echt wat je staande gaat houden.
  Veel zegen!
  Groetjes, Suzette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *