Weetjes over ‘t leven in Rio

Hoe ziet mijn dag er nou uit? Ik ben meestal rond 6 uur wakker. Dan begin ik met gebed. Kan mijn dag niet zonder God beginnen. Met name na de mislukte beroving ben ik me bewust dat ik heel dichtbij God moet leven om ook Zijn waarschuwingen te kunnen verstaan.

Voor degenen die dit nog niet hebben gelezen zal ik het toelichten. Marcos, Kevin en ik liepen tegen 20 uur s avonds op straat om te gaan bidden voor een gezin dat net iemand had begraven. Wij liepen met ons drieën nog geen paar meter van ons ‘ huis’ , plots stopt er een witte auto en er springen twee mannen uit waarvan 1 een pistool in zijn hand had. Ik schrok en raakte een beetje in paniek, ik duwde Kevin de jongste van ons en zei dat hij moest rennen. Maar hij bleef kalm en Zei we kunnen Marcos niet alleen laten. Nee, duh in mijn paniek was ik alleen bezorgt om Kevin. Geen van ons had ook maar iets bij zich gelukkig. Zo snel als ze gekomen waren reden ze ook weer weg. En lieten ons met de schrik achter.  Ik voelde me schuldig omdat ik marcos vergeten was, al huilend biedt ik hem mijn excuus aan. Hij gaf me een knuffel en zei heel lief dat t geen probleem was, niks aan de hand, niks gebeurd. We hebben met ons drieën gebeden en gingen door naar onze afspraak. God heeft ons beschermd daar ben ik van overtuigt.  Maar het heeft me wel wakker geschud. Rio is een gevaarlijke stad.

Om 8 uur is het ontbijt, half 9 hebben we worship en vervolgens tot 13 uur les. Verschillende onderwerpen komen aanbod. Alle lessen zijn bedoelt om je goed voor te bereiden om als fulltime zendeling aan de slag te kunnen gaan.  Mijn grootste aandrijfveer is God. Zijn liefde wil ik graag delen met de straatkinderen of mensen in nood.

Er moet natuurlijk ook schoongemaakt worden. We noemen het elkaar dienen om t leefbaar te houden. Nou ik kan je vertellen met 20 vrouwen en 4 douchecabines en drie toiletten… WoW wat een vieze bende maken wij ervan. Toiletpapier moet nl in een prullenbakje naast t toilet.  Ahum yek maar zo doen ze dat hier.

om 3 uur zijn we een uurtje vrij dan begint er weer een les tot 18 uur. We zijn ook bezig met creatieve dingen, muziek maken met danspasjes om aan kinderen te leren, of poppenkastpoppen maken etc.  We hebben ook 1 op 1 gesprekken, boeken die we moeten lezen en gesprekken in kleine groepjes. Onderwerpen verschillen. Ik vind dit best een pittige tijd, ik wil zo graag in actie komen. De straat op mensen bemoedigen, voor ze bidden, ze helpen met practische dingen. Maar ik moet nog geduld hebben.  WoW ik besef dat dit een lange blog wordt, houden jullie het nog even vol?

want met de metro of bus reizen is ook een hele belevenis vooral tijdens de spits. Mensen rennen de metro in om te kunnen zitten, vervolgens wordt je platgedrukt. Maar stel je voor dat je eruit moet bij jouw halte en je staat in t midden v de metro uhm dan moet je heel hard duwen. Zo hard duwen dat er ruimte komt zodat je eruit kan😳 WoW. Heel apart.

Ik moest er maar eens een eind aan brouwen want dit wordt veelste lang. Trouwens het is bijna 19 uur etenstijd. Vanavond filmavond maar ik ben moe. 22 uur moeten we stil zijn 22:30 is het licht uit en Tijd om te slapen.

tot de volgende blog.  Ik mis jullie😋

24 thoughts on “Weetjes over ‘t leven in Rio

    1. 3 maanden. Dan 2 maanden op outreach actie yeah! Heel handig dat ik er bekend mee ben idd maakt t hier een stuk makkelijker met gehoorzamen.

  1. Ben heel trots op je. En best een druk gevulde dagtaak. Goed om zo gedisciplineerd bezig te zijn. Succes meisje en Be Blessed!! Dikke kus. Mamma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *