Emoties

Opgeladen na een heerlijk vakantie kunnen we er weer tegen aan.  Er staat weer heel wat op de planning. Natuurlijk onze normale werkzaamheden; straat- , open huis-, jeugdgevangenis-, en tiener meiden werk. En na twee jaar ook weer een 5 daagse kamp 12 t/m 17 oktober. We gaan met ca. 35 mensen van de straat een paar dagen de natuur in. Geen drugs en alcohol in de buurt. Geen gevaren van beroving, vernederingen, moord en doodslag die het straatleven met zich meebrengt.  Ontspannen en nadenken over een doel in je leven.  Onze gift van dr. Lens Foundation gaan we o.a. besteden aan ons kamp. 

Kamp 2019

Voor alle werkers vermoeiende dagen met veel loskomende emoties maar zo ontzettend de moeite waard. Een voorrecht om van zo dichtbij veranderingen te zien bij mensen. Nog meer bijzonder is hoe God de mensen aanraakt en nieuwe hoop geeft. 

Deze week was een pittige emotionele week. Twee vechtpartijen tijdens ons ‘ open huis’. Pedro een vrij grote man komen we de avond ervoor op straat tegen. Bewapend met een mes vertellend over de oorlog die op straat is ontstaan. Hij wordt  dezelfde nacht nog door een vriend , Judas, die hij beschermt, ‘verraden’.  Hij heeft 20 reais ( € 5,-) gestolen en hem aangegeven bij de politie dat hij een mes had. Hier in Brazilië is het niet raar om iemand te vermoorden voor minder dan 5 reais. 

Tijdens ons open huis confronteert Pedro op een  hard handige manier Judas.  Ineens zijn we ons er weer van bewust dat ons werk echt niet zonder gevaren is.  Maar met veel wijsheid en gebed gaat het ook al jaren ‘ goed’ en loopt het voorlopig met een sisser af.  Ze worden beiden afzonderlijk van elkaar gevraagd ons pand te verlaten. We kunnen geen agressie tolereren. Maar zijn de volgende keer wel weer welkom.  

Vervolgens breekt er een andere ruzie uit. Een meisje keek naar de vriend van een andere . Er wordt een stoel gepakt om er mee te slaan.  Meiden zijn soms feller nog als de mannen. Maar ook deze ruzie hebben we gelukkig snel onder controle.  Die ochtend tijdens onze dagelijkse bid moment hebben we het over geestelijke strijd. Nou dat was duidelijk deze week.  

En dan wil ik deze blog sluiten met fantastische stap gezet door Erika die we naar een Afkickboerderij hebben gebracht.  Ze is 25 jaar met verschillende heftige littekens op haar gezicht en lichaam brengen we haar naar ‘ Caminho Santo ‘ vertaald ‘ Heilige weg’ , de gekozen en apart gezette weg naar herstel. 

We hebben 410 boeken gedoneerd gekregen. Zo ontzettend bedankt voor jullie hart om mensen te bemoedigen. Foto’s en filmpjes volgen nog wanneer we de boeken gaan uitdelen. 

De boeken voor onze discipleship groep

Lieve mensen tot blogs. 

6 thoughts on “Emoties

 1. Mooi werk wat je doet.
  Maar denk ook aan je eigen geluk.
  Als je niet gelukkig met je zelf ben kan je dat ok niet naar een ander zijn.

   1. Wauw wat een heftige tijd zo gelijk na jullie vakantie. Des te meer zo dankbaar dat we 1 keer in het jaar elkaar mogen kijken in de ogen en knuffelen met elkaar. Toch twijfel ik niet dat jullie daar op jullie plek zijn. Alles wijst erop dat God met jullie is????. Ons vertrouwen is op Hem en onze Hoop is alleen maar gericht op Hem. Hou van jullie en elk uur van de dag God’s Zegen en Zijn Engelenwacht bidden wij jullie toe! Liefs Pa en Mamma.

 2. A Paz do Senhor nona manis! Je verveelt je nooit met De Heer. Déus te Protège Ameim.
  Beijzonhos da Den Helder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *