Zware dagen

Het baby’tje omarmde mij zo stevig als ze maar kon en legde haar hoofdje op mijn borst.  Mijn hart brak onmiddellijk maar moest mijn tranen weg slikken. Ze was zo vies, ze stonk en haar luier was zwart ipv wit ook van de viezigheid.  Zij , haar vader en moeder en een broer van 3 jaar wonen 8 dagen op straat. Haar broer is trouwens niet echt haar broer, hij is na twee keer verkocht te zijn voor een bolletje crack van een paar euro bij deze moeder terecht gekomen. Zij verzorgt en verdedigt hem als haar eigen kind zegt ze. Omdat Leo niet haar eigen kind is kunnen ze niet naar een opvang tehuis . Ze zal hem dan kwijtraken aan ‘ het systeem’ . 

Baby girl

Ik ben diep geraakt. En wij horen natuurlijk wel vaker schrijnende verhalen van kinderen daarom probeer ik ze nooit vast te pakken. Maar toen ik dit meisje in mijn armen had leek het net alsof ze zich veilig voelde bij mij. Of waarschijnlijk in willekeurige armen. Triest… en dan haar broer. 2 keer verkocht door die vreselijke sloper ; crack. Een echte demoon uit de hel sorry dat ik het zo zeg.

Big brother

Maar dan kom ik op het verhaal van Diego. 

Kennen jullie hem nog?  Dikke twee jaar van de straat , aan t werk en heeft zelfs zijn kamer huur 1 jaar vooruit betaald. BAM , Terugvallen een week lang niet geslapen als een hongerig beestje opzoek naar drugs. We hebben hem geprobeerd aan de hand te pakken en een aantal dagen naar zijn werk gebracht en opgehaald.  Het leek even goed te gaan. De cirkel leek verbroken te zijn. Maar goed ik weet dat zo’n terugval heel heel diep kan zijn. Helaas, heeft hij inmiddels al zijn spullen verkocht voor een habbekrats. 

Dan het verhaal van Lisa, nogmaals de namen verzin ik maar even om privacy redenen. Vrouw met 3 kids, haar ex heeft in een dolle bui haar mishandeld en benzine in het huis gegooid.  Voordat hij het in de fik kon steken kon ze gelukkig vluchten met haar drie kids

Voor het baby’tje en haar gezin en ook voor Lisa gaan we kijken of we ze kunnen helpen om iets goedkoops te huren. Een nieuwe start te geven. Zodat ze een baantje kunnen zoeken en verder zich zelfstandig kunnen onderhouden.  Voor Diego;  dit is moeilijk maar voor God niet onmogelijk maar hij is wel degene die zelf moet opstaan. 

Gebed is echt belangrijk voor ‘onze jongens’ op straat. Maar ook voor ons als team: wijsheid en bescherming van onze harten. Toch sluit ik af met een dankbaar hart. Wat een voorrecht om dit werk te mogen doen. 

Lieve mensen tot blogs. 

8 thoughts on “Zware dagen

 1. Pffff verschrikkelijk hé om sterk te moeten blijven en dan van de ene probleem in de andere te komen ?. Zo zielig jij schat?. Weet dat we elke dag voor jullie bidden en vertrouw op Hem. Liefs van ons. Laloe????

 2. Ongelooflijk hoe het leven een wending kan geven en brengen.
  Ook al is dit een druppel op een gloeiende plaat. Ben zo trots op jou dat je op deze manier een betekenis kunt zijn en blijven voor deze mensen .
  Maar ook dat je blijft geloven in de breedste zin van t woord.
  Met heel veel liefde denk ik aan jouw.
  Je nicht X

 3. Hi Rebecca,
  Wat een heftige verhalen weer ?
  Respect voor jou, je man en het team voor wat jullie elke dag doen voor deze mensen ??

  Hartelijke groeten,
  Pim en Ellen.

 4. Zo heftig nona manis…
  Gods Bescherming en Zijn Gunst op jullie Bediening! Déus abençoa X

 5. Lieve Rebecca wat moet dat ongelofelijk heftig voor jullie zijn en dan zo’n baby’tje je hart breekt dat snap ik zo goed Theo en ik zijn net zelf opa en oma geworden (ik bonus oma ) vam Theo’s zoon die kleintjes zijn zo kwetsbaar lieverd we bidden voor jullie en hebben heel veel respect voor jullie werk ??❤️

 6. Liefde, je hart openen,
  Doet vaak ontzettend zeer.
  Er is “helaas” geén alternatief !

  Sterkte Rebecca !
  Knuffel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *