Poging tot doodslag

Alicia rent met haar baby naar de beveiliging van het ziekenhuis. ‘ help me, mijn vriend heeft tinner over mij en mijn baby gegooid en wilt mij verbranden.’
De namen in deze blog heb ik om privacy redenen maar even verzonnen.
We hebben een goed contact met de jongelui op straat maar drugs maakt zoveel kapot.  Davi de vriend van alicia is op straat geboren. Ze zijn ouders geworden van een meisje ca.  drie maanden geleden. Ze hebben een klein huisje met onze hulp kunnen krijgen maar hun sociale contacten hebben ze op straat. Ze hebben heel verdrietig geen voorbeeld van een gezond gezinsleven.
Elke week proberen wij ze te bemoedigen  en proberen wij ze te helpen om ze de goede richting op te sturen.  Dat lukt met heel veel geduld, gebed en vallen en op staan.  We hebben dan ook een hele nacht op het politie bureau gezeten om het jonge stel bij te staan. Davi moest natuurlijk blijven en is inmiddels voorgeleid aan de rechter en krijgt 2,5 jaar.  Poging tot doodslag wordt hem opgelegd. Oef, toch raakt mij dit en tuurlijk had dit heel dramatisch kunnen aflopen.  Hij schijnt op zijn 9e jaar ook een meisje in de fik gestoken te hebben. Het meisje is verminkt geraakt.  Maar Davi is op straat geboren wat heeft hij allemaal
gezien? Wat heeft hij allemaal meegemaakt? Wie heeft hem beschermd toen hij als kleine jongen over de straten van Belo Horizonte heen zwierf?
Dan komt Pierre met zijn flesje tinner ( drugs) onze keuken in lopen. Jacob is aan t koken. Pierre wordt vriendelijk verzocht om zijn drugs bij de voordeur te laten. Maar hij accepteert dit niet en pakt een mes dat voor handen ligt. Gelukkig komt mijn andere collega Tairan op tijd binnen lopen en zet Pierre het huis uit.  Op het moment dat Pierre een stok pakt loop ik net de garage uit en kon nog net tussen beiden komen. ‘ wat ben je aan t doen, vraag ik hem? Er komt niet veel begrijpends uit voor mij. Hij is zo stoned denk dat hij zelf niet eens weet wat hij aan ‘t doen is.
Na een tijdje wordt het rustig en vertrekt Pierre morgen heeft hij vast spijt maar helaas zullen dit wel consequenties hebben voor hem. Wat dat zal zijn zullen we als team besluiten maar dit gaat natuurlijk veelste ver.

6 thoughts on “Poging tot doodslag

  1. Is best moeilijk hé 😢. En ook verdrietig om dit van zo dichtbij te zien. Het zet je toch tot nadenken. Een warm nest heeft een ieder nodig om op normale manier te groeien in het leven. Knap dat jullie dat blijven proberen. 🙏💖💪.

  2. Goh Rebecca, dit is wel eng als ik dit zo lees. Je hebt zo wel een spannend leven. Maar petje af voor jou dat je dit zo mee maakt. Doe je zelf ook voorzichtig. Liefs van ons. 👍🏽😘😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *