Lekker luchtig …

” Vergeet het maar’, dacht ik bij mezelf. Toen ik ging bedenken wat ik deze maand zou gaan schrijven. ‘ hou het lekker luchtig deze keer’. Maar dat is lastig want er gebeuren op mijn werkveld heftige dingen.

(Paula) een meisje van 13 jaar in de brand gestoken door een andere jaloerse jonge vrouw ( ik ken haar niet) . Deze vrouw dacht dat (Paula) er met haar vriend vandoor wilde gaan. Heel triest en heel verdrietig maar helaas is dit wel vaker de harde realiteit van de straat. De meesten die op straat leven lopen rond met een flesje tinner of een doekje dat erin gedoopt is. Ze ruiken er onophoudelijk aan. (Paula) overleed aan haar verwondingen.

Bruna: ze inhaleert een doekje gedoopt in tinner.

image

Dit jongetje Guilermi 11 jaar  woont op straat en is verslaafd aan de tinner.

Een ander meisje Deborah zij is 16 jaar overleden aan een overdosis. Zij en haar ongeboren baby kunnen niet geïdentificeerd worden omdat ze geen papieren heeft. Ze leefde op straat. Iedereen kent haar wel maar niemand weet haar achternaam. Het rescue house doet er alles aan om ervoor te zorgen dat ze niet als ‘ onbekende’ begraven wordt. Maar alle wegen lopen vooralsnog op niets uit. Het raakt me als ik over haar leven nadenk. Alsof niemand van haar gehouden heeft. Ik weet zeker dat ze zich zo gevoelt heeft, eenzaam en alleen, ongeliefd en waardeloos. Ik haal mijn troost uit dat God haar naam wel kent en haar heeft thuis gehaald omdat er voor haar niets meer uit het leven gehaald kon worden. Ik geloof niet dat God het zo bedoelt heeft, ik geloof dat Hij ons wilt gebruiken om voor elkaar te zorgen. Elkaar aan te moedigen als de ander het even niet ziet zitten. We hoeven niet allemaal naar het buitenland om iets te doen voor een ander; een luisterend oor kan iedereen wel eens gebruiken.

imageOch…😀 en dan toch nog iets luchtigs. Want één van mijn beste vriendinnen heeft noch moeite, tijd, noch geld bespaart om mij te komen opzoeken. Wat ben ik blij met haar vriendschap 27 jaar al door dik en dun vriendinnen. Gina een lerares in hart en nieren, een lieve moeder van twee kinderen. Een harde werker, en ook een strijder tegen onrechtvaardigheid. Ik leerde haar kennen in een coffeeshop zo één waar ze niet alleen koffie schonken. We hebben heel wat jointjes gerookt samen maar dat is ook alweer heel lang geleden. Zij was er altijd, de tijd dat ik in een gewelddadige relatie zat, mijn miskraam kreeg, ging trouwen en weer ging scheiden. De jaren dat ik naar de bijbelschool ging en nu ik in Brazilië zit. We zijn allebei lekker dominant en hebben naast het kibbelen ook erg veel lol met elkaar. Samen huilen en samen lachen. Zij is niet alleen mijn goede vriendin maar ook familie ‘ een zus’ ! Love you lieve schat.

image

Als ik terug kijk op mijn leven voel ik me zo gezegend.  De weg hier naar toe was zwaar, soms wilde ik het ook echt opgeven. Maar door de liefde van mijn hemelse Vader ben ik er nog. Ik ben blij en voorlopig op mijn bestemming in Brazilie. Maar ik sluit niet uit dat er nog meer bestemmingen komen. Het leven is een mooi avontuur met vallen en opstaan. Gelukkig hoeven we het allemaal niet alleen te doen want wat heb ik geweldige mensen om me heen.  You know who you are… 💋

Lieve mensen tot blogs

14 thoughts on “Lekker luchtig …

 1. Ook met Jezus als beste vriend
  Die je nooit in de steek zal laten
  Zijn aardse vrienden onmisbaar
  Zo tof dat Gina er was
  Er altijd was !
  Je bent ontroerend “luchtig” kwetsbaar Rebecca
  Dikke zoen !!

  1. Jij kan ook schrijfster worden Truud. Ik zei toch ‘ luchtig’ Forget About iT. Dikke kus 💋 v mij v jou.

 2. Nou zeg , 2 verhalen die écht lijnrecht tegenover elkaar staan …… zoveel ongeluk en onrecht , en vriendschap / blijdschap . Da’s idd heel open van je wat betreft jouw verleden …. en ben ik blij dat ik je ook al zo lang ken 😉 Ontzettend fijn van Gina om jou weer ‘n beetje op te laden , tenminste …. ik neem aan dat het wel zo gewerkt heeft , weer even wat positiefs te beleven . Hoop dat ik je in December ook nog even mag spreken én om je ‘n hele dikke knuffel te geven voor wat je doet en voor wie jij bent nl ‘n fantastisch mens . <3

  1. Zo lief jij Stan 💋 Ik hoop jou ook even te zien. En idd we kennen elkaar al heel lang. Dikke digi knuffel van mij voor nu. ❤️

 3. Mooi Rebecca, ik ben blij dat jij bij ze bent. We hadden allemaal 1 vd naamloze kinderen kunnen zijn en we hebben allemaal naast onze hemelse Vader tenminste iemand nodig die ons ziet en om ons geeft. Ik hou van jou en ben toch trots op je! 💋❤️

 4. Zo wat komt er allemaal op jouw pad!! Triest hè en zo verdrietig!! Een druppel op een gloeiende plaat maar iedere druppel zoveel waard wat jullie doen. Ieder moment is zoveel waard !! Blijft sterk! IN onze gedachten en gebeden zijn wij altijd bij jou en jouw team. Trots op jou maar ook petje af voor allen die dit werk opzoeken. Heel veel liefs van ons allen. Mamma

 5. Het is telkens heftig om je belevenissen te lezen…. jij maakt dit gewoon écht mee.
  Dat is bijna niet voor te stellen als ik je blog lees vanuit mijn luie stoel, wetende dat mijn kinderen veilig en met volle buiken in hun schone bedden liggen… morgen weer naar hun school gaan… etc etc. Voor ‘jouw kinderen’ niet vanzelfsprekend….maar wetende dat er mensen zijn zoals jij die naar hun om kijken vind ik fantastisch en heb zwaar respect voor jullie. Buiging voor jou Rebecca!!!!

  1. Och lieve schat.. Dank je wel. Zonder God en de mensen die mij steunen. Lukt het allemaal niet. Gelukkig kunnen we dit samen doen. Dikke kus v mij

 6. Hey Rebec, heftig weer.. die verhalen. Soms denk ik wel eens dat ik/wij het zwaar hebben. Maar dan lees ik je verhaal en besef dat wij het hier ongelooflijk goed hebben. Onder het lezen van je blog kijk ik even naar mijn Kids en krijg de tranen in mijn ogen… dat het werkelijk zo is dat er kinderen op de wereld zijn die niets hebben…zelfs geen papa of mama… het zou niet zo mogen zijn! Gelukkig zijn er mensen zoals jij Rebecca… Die toch deze kinderen een beetje….. iets… kunnen laten voelen.

  Dikke kus van mij..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *