Je leven geven…

image

Diepgaand onderwerp voor een blog. Maar deze gedachten gingen door mij heen toen ons team ter nauwer nood ontsnapte aan een schietpartij.

We hebben 3 weken in een favella geleefd dat gerund wordt door drugsbendes. Ons team had ze net aangesproken en ze verteld dat Jezus onvoorwaardelijk van ze houdt. Na ons gebed zijn we naar onze verblijfplaats op de berg gaan lopen. Half op de berg horen we dat er van verschillende kanten wordt geschoten. We rennen naar de zijkant van de straat en maken ons zo klein mogelijk. Ik moest eigenlijk wel lachen beetje van de zenuwen maar het was zo onwerkelijk. Ik merkte dat de anderen behoorlijk bang waren geworden. Ons huis op de berg zit vol kogelgaten. Het gevoel van veiligheid ontbreekt aan alle kanten. Ondanks de schrik was ik rustig.

Eerder die week dacht ik na over het leven voor God maar ben ik ook bereid om te sterven voor God? Blijf ik standvastig en ga ik door met ook deze mensen de liefde van de Heer te laten zien? Het volgen van Jezus is geen garantie dat je niks zal gebeuren. Het is geen garantie dat je niet ziek wordt. Het is wel een garantie dat als je deze aarde verlaat je naar een plek gaat waar alles zonder pijn en verdriet is. Je voor eeuwig leeft in vrede, liefde en blijdschap.

Mijn antwoord hierop is: ‘ ja’. Ik ben bereid om met wijsheid door te gaan om iedereen de liefde van de Heer te laten zien wat het me ook zal kosten.

Het volgen van Jezus hoort het maken van offers ook bij. Uit je comfort zone stappen. Is ook een best offer. Maar ik kan je vertellen het is het allemaal waard. Ik voel me blij en gelukkig ondanks dat de omstandigheden niet altijd veilig en comfortabel zijn.

Wat doe ik hier nog meer:
We voetballen met de kids op de straat. We bezoeken de mensen thuis om ze te bemoedigen. Velen hebben hun man of kind verloren ivm de gangs. Mensen leven in angst. Angst voor de dood. In de meeste favella’s zie je drugsdealers met grote geweren en een tafel vol met drugs. Er wordt openlijk gedeald. Als je de gemeenschap binnen rijdt dan moet je je raampje open hebben. Ze moeten in de auto kunnen kijken. Echt net een film.

image

Sjonge jonge maar naast alle ellende hebben we ook de grootste lol met elkaar en met de kinderen. momenten van karaktervorming, confrontaties horen er ook bij. Braziliaanse cultuur is anders als de Nederlandse. Het grootste verschil is denk ik de directheid van communiceren. Wij Nederlanders zijn ‘ to the point’ , Brazilianen kunnen een half uur praten over ‘ niks ‘ en dan ook nog niets beslissen. Mijn grootste ergernis maar wel iets waar ik gemak van moet krijgen. Anders overleef ik het niet πŸ˜‰.
Nou de eerste 5 maanden zitten erop. De Dts is klaar en ik ben geslaagd. Ik mag nu functioneren als stafmedewerker. Wat het verschil is met een vrijwilliger is me nog niet helemaal duidelijk maar dat komt vast nog wel.

IMG_5571

Ik heb nu een week vakantie. Samen met mijn maatjes Daniel en Kevin zit ik in Recife op een Ywam basis in noord BraziliΓ« om te kijken of wij hier aan het werk kunnen na de Children @ Risk school. Deze eindigt over 3 maanden. Er is een zwembad en strand is in de buurt. Als het aan mij ligt kom ik terug. Of God dit ook wil weet ik nog niet.

IMG_5709

 

Lieve lezers tot blogs πŸ’‹

21 thoughts on “Je leven geven…

 1. Jeetje Rebec, wat heftig! Ik bid een leger van engelen om je heen.. Geniet van je welverdiende vakantie. Liefs!!πŸ’‹

 2. WoW wat ben ik mega super trots op je!! Wat een beleving tante!! Hou van jou en hoop ook dat je een xrtje hier heen komt op vakantie

  1. Ja, ik mis jou lieverd. En je zusjes ook. Bedankt voor je lieve woorden. Dikke knuffel van tant

 3. Wow heftig allemaal hoor, wat een wereld ben jij binnengestaptzeg! Je bent een moedig wijfie, ik beb alle vertrouwen in je. Ben er zeker van dat we elkaar in de toekomst weer zien! Heel veel kracht en wijsheid wens ik jou, kleine haas! Trots op je!!! Dikke kus, Lange πŸ˜‰

 4. Gefeliciteerd met je geslaagde DTS !

  ik hoop dat je snel gaat zien wat het inhoudt en wat je mag als stafmedewerker
  maar ook als vrijwilliger gaat het erom dat je daar (in Brasil en nu bij Jocum) op je plek bent
  Dat is duidelijk !

  Overal waar je geweest bent laat je een stuk van je hart achter… ik moet denken aan Jezus die met ontferming bewogen werd toen Hij de schare zag… you’re alike πŸ™‚

  Uiteindelijk kom je daar waar je een poos blijft maar al dit afscheid dient ook echt een doel, welke ? God knows !

  Geniet van je welverdiende vakantie !!

 5. Ik vind het geweldig en heel erg moedig !
  Knap hoor en zo heel jong ben je niet meer en toch zo ervoor gaan en duidelijk zijn. Trots op jeπŸ‘πŸ˜™πŸ’‹πŸ’‹

 6. Wat gaaf dat je dit doet voor onze Heer Redder en Verlosser uit liefde voor Hem . Trots op je πŸ’žπŸ™ŒπŸ½ heftig maar ook wel heel mooi dat je tot zo ver gaat . God Zegen jouw lieverd in alles wat je doet Zijn bescherming rond om jouw en jullie hele team heen πŸ™πŸΌ

 7. Hey daar , stafmedewerker , heb alle gevaarlijke toetsen van mijn laptop eruit gepeuterd , just incase ….. , geintje , geen kattenpis jongedame πŸ˜‰ wat jullie daar allemaal meemaken , je loopt meer risico dan ik destijds in Libanon en wij waren beter voorbereid en bewapend . Voor zover mogelijk , blijft mijn respect en bewondering voor jullie groeien maar vraag me af of het doel wel opweegt tegen de risico’s die jullie lopen , jijzelf
  zegt , en voelt van wel , ik probeer vanuit jouw overtuiging te denken want ik weet uit ervaring dat , wanneer je ergens echt in gelooft en voor staat , je er blindelings voor gaat , ik heb dat meegemaakt destijds met de kindsoldaten van de PLO die wij moesten onderscheppen . Dus , ga er voor maar kijk in Godsnaam ( mag ik dat wel zeggen ? ) uit en blijf heel , jullie allemaal , ik denk aan je en blijf je volgen … X

  1. Bedankt Stan, jij hebt ook veel meegemaakt destijds hè. Dat is ook geen kattepis. Kan me daar geen voorstelling van maken. Maar voor jou ook petje af. En wat lief dat je mij blijft volgen. Dikke digi knuffel v mij

 8. Zo te lezen maak je mooie en risicovolle dingen mee.
  Mooi dat je zover wil gaan dat je, je leven wil opgeven voor onze Heer.
  Maar ik hoop en bid dat, het niet nodig zal zijn.
  Be safe! πŸ™‚

 9. Hoi lieve schatgefeluciteerd met get afrobden van de training, benueuwd waar je nu gaat komen. Geniet lekker van je week vakantie, even.opladen… Heftig om ze duidelijk de keuze te zien dat leven voor Jezus betekent dat je je leven opgeeft voor Hem. Ook voor ons hier de dagelijkse keuze, maar vaak minder expliciet dan daar met de kogels rond je oren… Dank God voor Zijn engelen om je heen, you need them!! Dikke knuffel xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *