Door dik en dun

Opgeschrikt door een telefoontje van Anderson de leider van mijn huis. Word ik wakker en hij vraagt me te bidden voor hem en zijn familie want zijn zusje is vermoord. Na het zien van de videobeelden op het politiebureau waar we zien hoe Fabiola op laffe wijze door één schot door haar hart wordt gedood. Hier begint normaal gesproken ons werk; het proces om de familie in te lichten en het lichaam herkennen zodat het lichaam wordt vrijgegeven om begraven te kunnen worden. Nu is het een privé kwestie. De dagen zijn lang, zwaar en verdrietig. We staan onze leider en vriend zo goed als we kunnen bij. Deze tragedie gebeurd een week voor ons geplande kamp met onze jongeren die op straat wonen.
Ondanks het verdriet en onze vermoeidheid hebben we een geweldige 5 dagen met  25 jongeren van de straat. We hebben veel activiteiten zoals sport en spel, een wandeltocht door de bush bush naar een waterval. Maar ook bemoedigende woorden. Getuigenissen waarin we vertellen dat God in staat is om ons leven te veranderen en iedereen een hoopvolle toekomst te geven.
 

En dat God echt een bedoeling heeft met ons leven. Dat het leven bestaat uit keuzes  en dat we allemaal ons doel in t leven moeten zoeken en daarbij om hulp kunnen vragen.

Persoonlijk gaat het na het kamp beter met me. Veel zendelingen hebben last van eenzaamheid laat ik me vertellen. En daar heb ik soms ook last van. Ik mis mijn vrienden. Heel eerlijk weet ik dat ik dat ik niet snel mensen toe laat in mijn hart maar als je eenmaal een plekje in mijn hart hebt gewonnen dan is het voor het leven. Ik heb een handje vol speciale vrienden in mijn leven. Ik ga geen namen noemen want dan zul je net zien dat ik een naam vergeet maar ik heb vriendschappen van meer dan 25 jaar, 10 jaar of 5 jaar. Een ieder is speciaal en heeft iets toegevoegd in mijn leven.

Ik wil daarom ook wat reacties van deze speciale vrienden met jullie delen toen ik vertelde dat ik mijn blog wilde schrijven over vriendschap:

Elke vriendschap is anders, de ene gaat wat dieper dan de andere. Vriendschappen zijn niet te vergelijken, ze zijn met iedereen weer anders. Ik denk dat vriendschap over gevoel gaat. En denk ook niet dat er een vaste definitie voor vriendschap is. Die is er vast wel, maar zo denk ik er niet over, een vaste definitie zou betekenen dat het uit bepaalde eigenschappen zou moeten bestaan en als er op welk moment dan ook niet aan deze eigenschappen voldaan kan worden, dat er dan ook geen vriendschap meer zou kunnen zijn.

Wat mij betreft zou dat raar zijn, want iedereen heeft wel eens momenten in zijn/haar leven dat je even een niet zo’n goede vriend(in) bent, dat je even verschrikkelijk  druk bent met je eigen leven en soms vergeet men dan wel even alles en iedereen om zich heen. Niet opzettelijk, maar gewoon omdat het soms zo gaat. Het  gaat erom of er in de vriendschap ook ruimte is voor zulke zaken. 

Emotie-mens als ik ben zie vriendschap en in dit geval onze vriendschap als een gevoel. Een spontaan opgekomen gevoel van jaren geleden en een gevoel wat niet te verklaren is. Het was er gewoon ineens. Ondanks, dat als je ons toen naast elkaar zou zien staan we ECHT totaal verschillend waren. Ik denk niet dat er ook maar iemand was die onze vriendschap een lang leven zou geven.

Ikzelf heb daar toen nooit zo over nagedacht, het gevoel was er gewoon en als puber denk je toch niet verder dan de volgende dag en dus beleefden wij onze vriendschap  ook per dag. En dat werkte gewoon. 

Bij echte vriendschap is er ruimte om fouten te maken. Vriendschap maakt dat de mening van de ander belangrijk voor je is. Het vertrouwen dat degene het beste met je voor heeft. Maar je niet veroordeeld als je een andere mening hebt. 

Maar altijd, altijd overheerst dat positieve, blije, vriendschappelijke en vooral liefdevolle gevoel. Waar ruimte is voor fouten/stommiteiten, maar waar we altijd uitkomen en waarna we altijd gewoon doorgaan waar we gebleven zijn, alsof we elkaar elke dag spreken/zien.

Geloof in God speelt een belangrijke rol in mijn leven vriendschap is voor mij er voor elkaar zijn en accepteren wie je bent. Of je dit geloof nu met mij deelt of niet. Door dik en dun dat is vriendschap voor mij.

Lieve mensen tot blogs

12 thoughts on “Door dik en dun

 1. Heel mooi verwoord schat … ben blij en trots dat ik tot jouw vrienden behoor … jij sws tot de mijne …. luv ya 😘

 2. Nou je hebt het weer mooi weergegeven hoor.
  En als er één trouw is dan ben jij er zeker één van! En weet dat je altijd in ons hart ben!
  Trots op jou schat. 😍💕💋💋

 3. Heftig weer van dat zusje, maar ook supermooi dat er weer zoveel mooie momenten daarna volgde. Ik bid dat de Heer dan ook in Zijn aanwezigheid mag laten zie
  dat er een sooet van “balans” is in deze momenten, sterker nog.. als overwinnaar mogen die mooie momenten de trieste momenten overheersen, niet weg cijferen, want ze doen er toe, maar hopelijk wel in mindere mate aanwezig in jullie levens. Van dat vriendschap heb je mooi verwoord beccs… Dat gaat diep. Los van het feit dat je een hoop om handen hebt daar, zie ik dat je ook veel tijd hebt om na te denken. Inspirerend om maar op zn minst te zeggen. En mooi dat je zoveel liefdevolle vrienden om je heen hebt. Een elk met haar of zijn speciale kwaliteiten. Mogen zij/wij je nog lang supporten en steunen, door dik en dun 😘. Veel liefs en Gods zegen toegewenst, Alonzo

 4. Tjemig wat verdrietig voor Anderson en zijn familie…
  Zoveel voortijdig verlies en geroofd leven…
  Heftig om mee om te gaan maar ik kan me ook voorstellen dat het meer determent (weet even het nl woord niet) maakt om al deze mensen iets van Gods liefde te laten zien.
  Ik begrijp dat je toch hebt kunnen genieten van jullie kamp.
  Plezier hebben met elkaar maar ook pijnlijke dingen delen en deels mee kunnen en willen voelen, das vriendschap.
  Je hebt mooie foto’s van mooie vrienden !!
  Ik ben God dankbaar voor jouw gehoorzaamheid !
  Je bent een lekker wief !
  Dat je het ff weet 🙂

 5. ONVOORSTELBAAR hoe je dit beleeft en onder eoorcen brengt.
  Ons meeneemt met wat jij beleeft.
  Dát je een mooi persoon bent met een mega empathisch vermogen is eel duidelijk.
  Nicht wat ben ik super trots op jou.
  Met heel mijn ❤

 6. Heftige blog weer Rebecca… Fijn dat je kracht en blijdschap kan halen uit het helpen van de mensen op straat en natuurlijk uit die mooie en bijzondere vriendschappen… koesteren! Veel liefs en sterkte😘

 7. Hey Rebec….als ik het verhaal lees van dat zusje moet ik denken aan de woorden die jij ooit sprak. Dat je voor God wil leven….en ook bereidt bent om voor Hem te sterven. Ik heb echt diep respect voor het leven waar je voor gekozen hebt, om jouw leven in te zetten op Zijn werkveld om te mogen vertellen over Hem en zo een zegen te mogen zijn voor een ander, met alle risico’s die dit met zich meebrengt. Bereidt om het ultieme offer hier voor te brengen. God gaat je daarvoor zegenen…getuige alleen al je vriendschappen die je hebt opgebouwd door de jaren heen. Mensen om je heen die er voor je zijn, door alles heen. Die jou steunen en bijstaan op wat voor manier dan ook. En de mooiste zegen om strax in Zijn hemelse paradijs alle geliefden weer terug te mogen zien die ons voor zijn gegaan.
  You’re allways in my prays….🙏🏾
  God bless ya my dear sista. 🙏🏾

 8. Wat een mooie woorden. Je bent een mooi mens! En de mensen die jounals vriendin mogen beschouwen mogen hun handjes dichtknijpen. ❤

 9. Dag lief nichtje van me,

  Je maakt wat mee daar …Voor ons in hier in Nederland een “ver van ons bed” show, maar jij zit er middenin. En je weet je ook nog eens staande te houden! Wat ben ik trots op jou, Rebecca. Je doet het goed daar …. En natuurlijk mis je Nederland en de lieve mensen om jou heen. Maar jij hebt ons in jouw hart en wij hebben jou in ons hart! En jij put kracht uit je geloof in de Almachtige: dankzij Hem kan jij dit doen.

  Het ga je goed lieverd! Ik zal ‘ns kijken of ik nog wat liedjes voor je heb 😂.

  Liefs, Isaac

 10. I enjoy to ready your great news. I see you inspire me and can inspire many others with your life. Praying for you!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *