Tallented Mr. Ripley..

“Psychopaat,is hij “ :zegt zijn
Psychiater. Deze ogenschijnlijke lieve, getalenteerde zachtaardige jongen. Heeft al meerdere malen zeer agressieve misdaden gepleegd. Zijn leeftijd is 15 jaar. Hij woont al bijna 4 jaar in Casa montanha Da Esperança oftewel Hope mountain. Hij doet alles wel doordacht en heeft zelfs een stoel op het hoofd van iemand kapot geslagen terwijl degene sliep uit wraak. Om over het babietje die hij heeft mishandeld maar te zwijgen. Hij zoekt me vaak op en wil graag mijn aandacht. Ik word ernstig voor hem gewaarschuwd maar iets in mij zegt: deze jongen heeft ook liefde nodig. Ik bid God om wijsheid.


Er wonen hier 31 jongens door de rechter geplaatst. Jongens met lichte autisme die door hun ouders opgesloten werden in een kippenhok. Maar ook jonge drugs dealertjes. Heftige baan hebben de mensen hier. Ik mag een paar weken helpen. Mijn taak zorgen dat ze elkaar niet ‘afmaken’, spelletjes spelen in het zwembad. En ‘s avonds geef ik Engelse les. Niemand spreekt hier Engels en dit is voor mij een hele uitdaging. Maar ze snappen me. Prijs de Heer Hihi.

Gezegende kerstdagen maar daar heb ik gelukkig geen idee van hier. Het is hartstikke warm dit klimaat past niet bij mijn kerst gevoel en dat is maar goed ook want ik mis mijn familie en vrienden enorm op het moment.

Deze komende 6 weken werken we namelijk niet. Casa Resgate ( Rescue house) houdt vakantie opladen voor het nieuwe jaar en semester. We kijken terug op een geslaagd en redelijk kalm jaar. Veel jongens zijn van de straat gegaan. Velen naar een afkickkliniek. Iedereen van de Rescue house is naar hun ouderlijk huis.

Voor mij is het heerlijk om even weg te zijn uit Belo. Ik zit dus in Vitoria een stad aan het strand. Ik combineer vakantie en werk deze periode. Ik word liefdevol en warm opgenomen in het gezin van Luciano, Sirlene en mijn nieuwe vriendinnetje Ana Clara.

Love God, Love people

Tot blogs maar weer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *