liefde , love, amor ❤️

Moeilijke tijden in Brazilië. Het ‘ community’ leven is zwaar en wennen. Sommige mensen houden niet van confrontaties zelf oplossen, sommige mensen hebben leiderschap erbij nodig. Is iets wat ik moeilijk vind ik los al jaren mijn problemen zelf op. Maar goed harde lessen leer ik en dit maakt me nederig.

Nederig wat is dat eigenlijk de bijbel spreekt erover maar tijdens mijn ‘ niko’ event zei iemand: ” nederigheid is weten wie je bent” . Nou dat vond ik een geweldige uitleg. Mensen kunnen een bepaald beeld van je hebben. Is dat iets wat je laat zien door alles wat je hebt meegemaakt? Of is dat iets wat men zelf heeft meegemaakt en dat spiegelen? De laatste paar weken waren wederom zwaar op persoonlijk gebied. Maar mensen zijn mensen en ik ben waarschijnlijk net als iedereen iemand met veel gebreken. Één ding weet ik zeker en dat is dat mijn roeping in het ‘ Rescue house’ is. Het werk wat we doen heeft mijn hart en soms is t moeilijk omdat andere mensen mij niet begrijpen. Is dat omdat ik een vervelend mens ben of omdat hun waarheid, wat iemand ziet vertekend is? Ik weet het niet maar één ding is zeker ik blijf hier nog wel even. En niemand brengt mij van mijn doel af.

Dit is mijn team.

Men noemt mij een sterke persoonlijkheid? Wat bedoelt men daarmee? Is dat omdat ik niet graag mijn zwakheden toon? Of juist wel, mijn eerlijkheid kan confronterend zijn dat snap ik. Ik heb het al eens eerder gezegd God heeft mij geroepen om dit werk te doen en voor het eerst in mijn leven ben ik gelukkig.

Niko event soort 4e musketier is het. Lichamelijke uitputting, makers af, zijn wie je bent. Wat een verschrikkelijke maar geweldige ervaring was dat. Lichamelijk ben ik een wrak maar wat een sterk lichaam hebben wij. Ik ben wel 10 keer over mijn grenzen gegaan. En zoveel emoties kwamen los. Boosheid Pff onbegrip etc. Maar wat ik in dit event geleerd heb is behulpzaamheid en liefde. Een mens kan heel ver komen alleen maar samenwerking brengt je tot de finish. Mooie en waardevolle ervaring was het. Ik daag jullie uit om ook zoiets te doen.

Dan vlieg ik as donderdag naar Nederland voor een trouwerij van een dierbare vriendin. Dit is een geweldig kado en mijn dankbaarheid is niet uit te drukken in woorden. Maar wat ben ik gezegend met mijn familie en bijzondere vrienden, mijn sponsoren die me maandelijks en sporadisch enorm steunen. Weet dat jullie een schat hebben in de hemel en mijn onvoorwaardelijke liefde.

Lieve mensen tot blogs ❤️

2 thoughts on “liefde , love, amor ❤️

 1. Lief nichtje,

  Sterk of zwak …. doet het ertoe? Je kunt inmers niet ALTIJD in ELKE omstandigheid één van deze eigenschappen gebruiken. Dat is nou juist het fijne van “mens-zijn”: we kunnen keuzes maken in situaties waarin we -al dan niet gevraagd of gewild- terecht komen!

  Jouw keuze om naar Brazilië te gaan en uit naam van Gods liefde werk te doen is ook zo’n keuze. Daar heb ik veel respect voor!!! Mensen zeggen weleens: ” dat zou ik niet kunnen” of “wat knap / sterk van haar”. Ik denk echter dat IEDEREEN keuzes maakt of heeft gemaakt, die een bij ANDER bepaalde emoties of reacties oproept!

  En ja: jouw keuze is soms moeilijk, zwaar en emotioneel, lieve Rebecca. En ja, ik ben TROTS op jou hoe je dingen doet in én met jouw leven. En ja, want zo eenvoudig is jouw leven niet geweest en nog !!!! En ja, zonder samenwerken kom je niet ver!!!

  We zien elkaar gauw weer … dan praten we weer verder bij en stel ik je weer wat vragen waar je over mag nadenken 😄 ….

  Een goede reis toegewenst straks en weet dat je omringd bent met mensen die van je houden. Ik ben er eentje van ❤!!!

  Isaac 😙

 2. Een ruwe diamant , dat kreeg in mijn gedachten… lezend jouw openheid, eerlijkheid, kwetsbaar… Uitdagend, ja uitdagend. Vraagt moed om kwetsbaar, nederig te zijn.
  Thanks Rebecca!!!
  Cu <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *